ChiliCafe

Damascus ,Syria

The project springs from the need to create a welcoming place for the customers while simultaneously donating to the city an innovative public space shaped from the perfect combination of wood and vegetation.

The project consists of two levels: the horizontal (the floor) and the vertical (the umbrella systems).

The horizontal level is intended as an aggregation of wooden elements made of phenolic plywood and knots of Okoumè, and is designed to assume different configurations thanks to the modularity and flexibility of its geometry.

The vertical level, on the other hand, is composed of 8 red umbrellas, made up of a luminous body and a loudspeaker.

Thanks to its interactive character, Chili Cafe transforms its external space into a dynamic environment where music acts as a vehicle between nature and visitors

Social technologies, architecture, and vegetation turn Chili Cafe into an intimate and regenerative setting that is equipped with an automatic irrigation system and Mediterranean plants specifically selected to fit with the environmental context.

Credits

Ziwar Al Nouri
Bilal Baghdadi

 

designstyls.com